Basisonderwijs

Workshops voor het basisonderwijs

Leerlingen van het basisonderwijs al eens laten proeven aan het middelbaar onderwijs? Speciaal voor leerlingen van het basisonderwijs organiseren wij, vaak namens de basisschool, een creatieve workshop met als doel de leerlingen al eens kennis te laten maken met wat hen te wachten staat. Aan de hand van zelfbedachte spellen maken wij het voor de leerlingen zo leuk mogelijk. Ook geven wij leerlingen handige tips over hoe ze het beste kunnen plannen en leren.

Voordelen:

– Met vertrouwen naar de middelbare school
– Kennis van wiskunde
– Leren plannen en leren

Reken- en taalinstructies basisonderwijs

Voor groep 5 t/m 8

Het is algemeen bekend dat rekenen en taal de belangrijkste vakken zijn die op het basisonderwijs worden aangeboden. Deze nemen dan ook het grootste deel van een lesdag in beslag. Toch kan het zijn dat er behoefte is aan nog meer maatwerk en extra instructiemomenten. Hier kan Talent Avenue voor zorgen! Door in kleinere groepjes aan de slag te gaan, krijgt iedere leerling de aandacht die hij of zij nodig heeft en verdient. We herhalen de basisvaardigheden en spelen in op de behoeften en het niveau van de leerlingen.

Op het gebied van taal bieden we extra instructies aan voor spelling, technisch lezen en begrijpend lezen.

Ook hebben wij de expertise in huis om deze reken- en taalinstructies voor het speciaal basisonderwijs aan te kunnen bieden!

Voordelen:

– Aandacht voor basisvaardigheden
– In kleine groepjes werken
– Aangepast aan niveau van de leerlingen

 

Citotraining rekenen en taal basisonderwijs

Voor groep 7 & 8

De belangrijkste toets van een basisschoolcarrière is toch wel de Citotoets. Een spannend meetmoment dat voor een deel bepaalt welke richting de leerlingen uitgaan na de basisschool. Talent Avenue wenst iedere leerling een resultaat toe dat ook daadwerkelijk een afspiegeling geeft van zijn of haar kunnen. Om dit te bereiken bieden wij extra hulp aan tijdens de voorbereidingen op deze toets. Dit doen we door met leerlingen oefenopgaven te maken die representatief zijn voor de officiële Citotoets. Op deze manier raken de leerlingen vertrouwd met het soort vragen en gaan ze met zelfvertrouwen de toetsen tegemoet.

Voordelen:

– Goede voorbereiding op de Cito
– Zonder stress naar de eindstreep
– Herhaling van belangrijkste onderwerpen

Sociaal-emotionele begeleiding

Voor groep 3 t/m 8

Een kind dat niet lekker in zijn of haar vel zit, zal minder aan leren toekomen. Vanuit dit oogpunt bieden we bij Talent Avenue ook sociaal-emotionele ondersteuning. Afhankelijk van de vraag bieden wij dit individueel of in kleinere groepjes aan. Mogelijke thema’s zijn: faalangst, pesten, een moeilijke thuissituatie, herkennen van en omgaan met emoties en zorg dragen voor jezelf en de ander. Wij gaan voor duurzame resultaten en meer rust in de groep en het kind. Het belangrijkste daarbij is een veilige omgeving en een laagdrempelige aanpak.

Voordelen:

– Sociaal en emotionele groei
– Sterk in je schoenen staan
– Persoonlijke aandacht voor welzijn.

Compare listings

Vergelijken